Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Σε πρώτο πλάνο ο άνθρωπος.

Της Άννας-Μαρίας Τσαρουχά.

Όταν γνώρισα για πρώτη φορά τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Καλάμου ήμουν προκατειλημμένη χωρίς να το συνειδητοποιώ, από ορισμένα αρνητικά στερεότυπα. Όπως το ότι όσοι ασχολούνται με την μέριμνα των αδέσποτων ζώων έχουν ελεύθερο χρόνο, λυμένα οικονομικά προβλήματα και το χειρότερο δεν δίνουν προτεραιότητα στον άνθρωπο. 
Η εμπειρία της ζωής με έχει φέρει μπροστά σε δύο ειδών φιλόζωους:
 Τους φιλόζωους-μισάνθρωπους και τους φιλόζωους που αγαπούν τα ζώα γιατί αγαπούν την ζωή και τους ανθρώπους πρωτίστως!
Μέσα λοιπόν στους δύσκολους καιρούς της χρεοκοπίας, τα μέλη του Σωματείου-που έχουμε πολλαπλασιαστεί- ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία.
 Αγαπώντας την ζωή πάνω απ' όλα, το Σωματείο προσφέρει στην διατήρηση της Δημόσιας Υγείας των ανθρώπων, αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις που ανήκουν στο κράτος, μαχόμενοι με ασθένειες που μεταδίδονται από παράσιτα και περιορίζοντας με στειρώσεις τον αριθμό των αδέσποτων που τριγυρίζουν στις γειτονιές μας με όλα τα θετικά που προκύπτουν  για τον άνθρωπο. Η δράση του Φιλοζωικού Σωματείου  για τον άνθρωπο όμως δεν σταματά εκεί. Ήδη έχει παραδώσει αρκετές κούτες με ρούχα στους εθελοντές της ΚΕΔΩ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού) ενώ έχει ενισχύσει με ηλεκτρικές συσκευές την πρώτη πολύτεκνη οικογένεια που ζήτησε την συνδρομή των μελών του Σωματείου, ... και τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή.