Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

"Μαθαίνω για τα αδέσποτα".

Τα δώρα που ετοιμάσαμε για τα παιδιά!

Την Τετάρτη 7 Μαΐου και στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος της δευτέρας Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Συκαμίνου που υλοποιεί η δασκάλα τους Αλίς Κεντανιάν,  παρουσιάσαμε στους μικρούς μαθητές το πρόγραμμα του Σωματείου μας "Μαθαίνω για τα αδέσποτα".
Ράνια Σιδερύδη και Άννα-Μαρία Τσαρουχά
Την παρουσίαση οργάνωσαν και πραγματοποίησαν η Ράνια Σιδερύδη και η Άννα - Μαρία Τσαρουχά. Η συζήτηση-παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής Βέρας Βορύλλα. Τα παιδιά υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους για τα αδέσποτα και ενημερώθηκαν για την σημασία του εθελοντισμού, τις προϋποθέσεις για να υιοθετήσουμε ένα κατοικίδιο και το πως πρέπει να φερόμαστε στα κατοικίδια αδέσποτα και δεσποζόμενα.
Αλίς Κεντανιάν και Βέρα Βορύλλα
 Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και στο τέλος μας άφησαν από ένα ενθαρρυντικό σχόλιο το καθένα. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, στην Διεύθυνση του σχολείου και στην δασκάλα για την πρωτοβουλία τους αυτή, και να ευχηθούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλα σχολεία.
(Οι φωτογραφίες είναι της καθηγήτριας Γαλλικών Αναστασίας Παπαλάμπρου).