Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Το Σωματείο μας διοργανωτής του "Let's Do It Greece" 2013 στον Ωρωπό.

Πέρυσι συμμετείχαμε , φέτος διοργανώνουμε την Περιβαλλοντική δράση "Let's Do It" στον τόπο μας. 


Στις 14 Απριλίου, Το Σωματείο μας μαζί με πολίτες και φορείς του Ωρωπού θα προβεί στον καθαρισμό περιοχής του Δήμου μας. Την περιοχή αυτή θα επιλέξει Επιτροπή -από μέλη του Σωματείου μας- που έχει συσταθεί για την διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης.
Στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε -για να συμμετέχουν- όλους τους συμπολίτες  και τους Φορείς της περιοχής μας για να δώσουμε- σε καιρό οικονομικής κρίσης- το μήνυμα της συνεργασίας προκειμένου να διαχειριστούμε τα ζητήματα του τόπου μας και να αναδείξουμε την σπουδαιότητα του Περιβάλλοντος σε μια περιοχή μεγάλης Περιβαλλοντικής σημασίας, με σπουδαία προβλήματα, όπως ακριβώς είναι ο Καλλικράτειος Δήμος Ωρωπού. 
Συντονιστές αυτής της σημαντικής Πανελλαδικής προσπάθειας είναι η ΕΕΣΔΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής "Ώρα για Δράση"  

Λίγα Λόγια από τους Συντονιστές:

Let's Do It Greece!

Το ''Let's Do It'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Πέρυσι, για πρώτη φορά, φιλοξενήσαμε τη συγκεκριμένη καμπάνια και στην Ελλάδα. Σκοπός μας ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος με τη συμβολή όλων κατάφερε να γίνει πραγματικότητα.

Στις 29 Απριλίου του 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let's Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες.

Όραμά μας είναι η συνέχεια της προσπάθειας και η καθιέρωσή της. Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τις διεργασίες ώστε και το 2013 Ολόκληρη η Ελλάδα να "φωνάξει" για άλλη μια φορά LET'S DO IT GREECE, συνεπαίρνοντας ακόμα περισσότερους εθελοντές. Σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε αυτό το όραμα και συνεχίζουν να το προωθούν.

Ημερομηνία της κοινής μας δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
Καλούμε, λοιπόν κάθε εθελοντική οργάνωση, κάθε φορέα και κάθε πολίτη να δηλώσει συμμετοχή, να οργανώσει τη δική του δράση καθαρισμού και να συντονίσει τους εθελοντές και τους φορείς που θα λάβουν μέρος στην περιοχή του.

Ας δείξουμε όλοι οι Έλληνες πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα πιό Όμορφη, πιό Καθαρή.